Özkan Gülkaynak Türkiye’nin Denizcilik ve Yelkencilik Kültürünü Anlattı
Yazı Fontu

BTÜ Denizcilik Fakültesinin konuğu olan Özkan Gülkaynak, “Kayıtsız III” teknesiyle yaptığı dünya turundan bahsederken, Türkiye’deki denizcilik kültüründen ve yıllar içerisinde nasıl bir değişime uğradığının da detaylarını anlattı.

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Denizcilik Fakültesi tarafından 2023-2024 Bahar Dönemi topluma katkı etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda daha önce pek çok söyleşi ve konferans düzenleyen Denizcilik Fakültesi bu defa “Kayıtsız III” isimli teknesi ile dünya turu gerçekleştiren Özkan Gülkaynak’ı ağırladı. Gülkaynak’ın “Kayıtsız 3 Dünya Turu Deneyimleri ve Türkiye’de Denizcilik ve Yelkencilik Kültürü” başlıklı konferansa; BTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Uyanık ve Prof. Dr. Beyhan Bayhan, BTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erinç Dobrucalı ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersan Koç katıldı. Konferansta konuşan Gülkaynak, denizcilik serüveninin nasıl başladığından, Türkiye’deki denizcilik kültüründen ve yıllar içerisinde nasıl bir değişime uğradığından bahsetti. Gülkaynak ayrıca teknesi ile yaptığı dünya turunda yaşadıklarından, denizde yaşamın nasıl olduğundan da söz etti.

Konferans, Özkan Gülkaynak’a teşekkür belgesi takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

17 Mayıs 2024