BTÜ Denizcilik Fakültesi Öğrencileri Teknofest'te

Bursa Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Dolunay İnsansız Deniz Araçları Takımı dünyanın en büyük teknoloji etkinliklerinden biri olan Teknofest’e yelken açıyor. 10 genç mühendis adayından oluşan ekip, Karayel isimli insansız deniz aracıyla denizleri fethetmeye hazırlanıyor.

 

Şubat 2021 tarihinde kurulan Dolunay İnsansız Deniz Araçları Takımı’nın ismi TCG Dolunay Ay sınıfı denizaltısından ve gecenin karanlığına kendi ışığıyla son veren dolunaydan esinlenerek verildi. Dolunay Takımı; otonom su altı ve su üstü sistemler üreterek savunma sanayi ve ticari alanda çeşitli tasarım yazılım çözümleri ortaya koyma misyonunu üstleniyor. Dolunay Takımı üyeleri kendilerini Milli Teknoloji Hamlesi‘nin gönüllü sahiplenicileri olarak nitelendiriyor.

 

Takım mekanik, yazılım, elektronik ve organizasyon ekiplerinden oluşuyor. Danışmanlığını Arş. Gör. Dr. Mesut Taner’in üstlendiği takım, Enes Yarkın’ın kaptanlığında Receb Talha Sabır, Ömer Faruk Ünal, Serap Kaçak, Zeynep Duru Yılmaz’ın oluşturduğu mekanik, İrem Erdaş ve Halil Alpak’ın oluşturduğu yazılım, Aslıhan Yaşar ve Sevdenur Mencutekin’in oluşturduğu organizasyon ve Fehmi Şimşek’in oluşturduğu elektronik ekiplerinin bir araya gelmesiyle faaliyetlerini sürdürüyor.

 

Özverili çalışmaları ve tutkulu çabalarıyla, öğrenciler Teknofest’in zorlu sınavları olan Ön Tasarım Raporu ve Kritik Tasarım Raporu aşamalarını başarıyla geçerek adlarını duyurdular. Artık sıra İDA Yarışması’nda! Ekip, bu yarışmada da başarılarını kanıtlamak ve geleceğin deniz teknolojilerine yön vermek için heyecanla bekliyor.

 

Bu genç ve yetenekli ekip, sadece denizlerde değil, aynı zamanda geleceğin teknoloji sahnesinde de önemli bir yer edinmeye hazırlanıyor. Dolunay İnsansız Deniz Araçları Takımı’nın Teknofest serüvenini takip ederek, geleceğin deniz teknolojilerine tanıklık edin!

25 Haziran 2024