Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü İlk Öğrencilerini Aldı

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Denizcilik Fakültesi bünyesinde bulunan Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü ilk öğrencilerini aldı. 2024 YKS tercih kılavuzunda ilan edilen 20 kontenjanın tamamı doldu. Yerleştirme sonuçlarına göre, Bursa Teknik Üniversitesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü, bu alanda eğitim veren devlet üniversiteleri içinde taban puanı en yüksek olan ikinci program olarak yer aldı.


Öğretim dili en az %30 İngilizce olan programa yerleşen öğrenciler 2024-25 Eğitim-Öğretim yılında Yabancı Diller Yüksekokulu'nda alacakları İngilizce hazırlık eğitimin ardından bölümlerinde eğitimlerine başlayacaklar.


Denizcilik sektörünün kalifiye ve donanımlı insan kaynağı ihtiyacını karşılamayı hedefleyen BTÜ Denizcilik Fakültesi’nde açılan Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü, teorik ve uygulamalı eğitimin yanı sıra öğrencilerine son sınıfta "İşletmede Mesleki Eğitim Programı" imkânı da sunuyor. Bu program sayesinde öğrenciler, mezun olmadan sektör deneyimi kazanma fırsatı elde edecekler.



03 Ekim 2024